Dennis Kuipers op koers voor historische prestatie

Dennis Kuipers op koers voor historische prestatie

Dennis Kuipers staat na de tweede dag zesde in de tussenstand van de Rally van Frankrijk. Nooit eerder stond een Nederlandse rallyrijder zo hoog geklasseerd in een wedstrijd tellend voor het wereldkampioenschap. 

De rijder van het FERM World Rally Team klokte met zijn Belgische navigator Frederic Miclotte de hele dag snelle tijden en steeg gaandeweg door van de negende naar de zesde positie, achter Ford fabriekscoureur Mikko Hirvonen. 

“Het voelt geweldig om zo ver voorin mee te kunnen strijden”, vertelt Dennis Kuipers. “We hebben een vrijwel probleemloze dag achter de rug. Alleen op de langste proef van de dag speelden de remmen aan het einde iets op.” 

Voor morgen staan nog zes klassementsproeven op het programma rondom Straatsburg. “De uitgangspositie is goed, maar de rally is nog niet gedaan. Op zes proeven kan een boel gebeuren”, besluit de Nederlandse Ford rijder. Als Dennis Kuipers zijn zesde plaats kan behouden, dan is dat de beste prestatie ooit van een Nederlandse rijder in het mondiale rallykampioenschap.


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: