Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=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 in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Dennis Kuipers gaat laagvliegen in Finland | Ferm World Rally Team

Dennis Kuipers gaat laagvliegen in Finland

Dennis Kuipers gaat laagvliegen in Finland

Het FERM World Rally Team staat aan de vooravond van opnieuw een unieke wedstrijd: de Rally van Finland. In geen andere WK-rally liggen de snelheden zo hoog. Rijder Dennis Kuipers en navigator Frederic Miclotte zijn klaar voor het tweedaagse hogesnelheids avontuur na een geslaagde voorbereiding in Estland.

De achtste ronde van het FIA World Rally Championship gaat over de even glooiende als vloeiende gravelwegen door de bossen van Finland. De paden zijn breed, overwegend recht met af en toe een glooiende bocht of een heuvel.

“De snelste rally van het seizoen”, vertelt Dennis Kuipers. “Je rijdt bijna alleen in de vijfde en zesde versnelling, tussen de 150 km en 200 km per uur. Dat maakt het een erg lastige rally. Je moet als equipe wennen aan de snelheid en de sprongen over de heuvels. De snelheid maakt ook de notes extra belangrijk omdat er weinig marge is voor fouten.”

In 2010 maakten Dennis en Frederic kennis met het weerbarstige karakter van deze wedstrijd, toen ze na een koprol op de 13e proef op moesten geven. “Juist op de langzamere passages in Finland schuilt het gevaar. Je moet snel van ritme kunnen wisselen. Voor de Scandinaviërs is het rijden op deze wegen een tweede natuur. Voor mij als Nederlander niet.”

Als voorbereiding deed de FERM-equipe na een lange zomerstop ritme op met de FERM Ford Fiesta S2000 in de Rally Estonia. In deze met Finland vergelijkbare wedstrijd finishten Dennis en Frederic als achtste algemeen en derde S2000. “De rally verliep prima. Ik ben heel blij met de snelheid die we hebben gevonden”, vertelt de Belgische navigator. “Het gaat ons ook helpen bij het maken van goede nota’s in Finland.”

Frederic Miclotte kijkt uit naar het avontuur in Finland. “Het is één van de moeilijkste, zo niet de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Finland is niet zonder gevaar, maar de hoge snelheden zorgen wel voor een kick. We gaan proberen elke proef te pushen en zien dan zaterdag waar we staan.”

FERM Rally Fact

De Rally van Finland is veel sneller en gepolijster dan andere gravelrally’s. Om die reden is de afstelling van onze Ford Fiesta WRC een mix tussen een gravel- en asfalt-setting. De FERM Ford kan lager worden gelegd voor een optimale wegligging in de snelle bochten. De wielstanden worden ook aangepast op de karakteristieke wegen zodat de Michelins maximale grip houden. Omdat de snelheden zo hoog liggen is de afstelling van de auto van wereldbelang tijdens de Rally van Finland.

Volg FERM WRT:

Facebook: facebook.com/fermwrt        Twitter: Twitter.com/officialferm

Youtube: Youtube.com/fermwrt 


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: