Dennis Kuipers elfde in bloedsnelle WK-rally van Frankrijk

Dennis Kuipers elfde in bloedsnelle WK-rally van Frankrijk

In zijn tweede WK-optreden van het jaar is Dennis Kuipers vandaag als elfde gefinisht tijdens de Rally van Frankrijk. In de Franse Elzas ging de coureur van het FERM World Rally Team drie dagen lang het duel aan met de wereldtop. “Weer een top 10-finish was nog mooier geweest, maar elfde is mooi dichtbij. Ik ben tevreden over hoe we hebben gereden.”

Na een prachtige achtste plaats tijdens de WRC-comeback in de Rally van Duitsland, vormde dit weekeinde de Franse Elzas het strijdtoneel voor Dennis Kuipers en zijn Belgische navigator Robin Buysmans. Omdat de regen uitbleef lagen de snelheden op de Franse asfaltwegen zeer hoog. 

Tempo opgeschroefd

“Deze Rally van Frankrijk was niet te vergelijken met de edities van 2010 en 2011 toen het wel regende”, aldus de coureur uit Borne. “Op vrijdagochtend zochten we nog een beetje naar ritme, omdat we vooraf niet getest hebben. Na de eerste drie proeven liep het beter en beter en hebben we het tempo opgeschroefd.”

De beloning voor de toegenomen snelheid volgde op de afsluitende Power Stage over 19,36 kilometer. Dennis Kuipers en Robin Buysmans stootten op de 18e en laatste klassementsproef door van de 13e naar de 11e plaats algemeen omdat twee concurrenten zich lieten verrassen. 

“Robin en ik hebben een probleemloze rally gereden, maar ik mis als gastrijder natuurlijk wel ritme ten opzichte van de jongens die het complete WK rijden”, vertelt de FERM-coureur. “Ik heb dit weekeinde het gat met de vaste wereldtop weer kunnen verkleinen en dat voelt goed.” De WK-rally van Frankrijk werd gewonnen door de Fin Jari-Matti Latvala in een Volkswagen.

Eurol en Heisterkamp

De deelname van Dennis Kuipers aan de WK-rally van Frankrijk werd mede mogelijk gemaakt door twee nieuwe partners: smeermiddelenfabrikant Eurol en transportspecialist Heisterkamp Transportation Solutions. Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: