Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=YTo0NTp7czoxODoiUkVESVJFQ1RfVU5JUVVFX0lEIjtzOjI3OiJYYXZ6Y2JBY0V1MFdjN21zV3NDcnBRQUFBQVUiO3M6MTk6IlJFRElSRUNUX1NDUklQVF9VUkwiO3M6NDc6Ii9uaWV1d3MvbGV6ZW4vaS0xMzgvbWV0X3ZlcnN0YW5kX2VuX3RlYW1zcGlyaXQvIjtzOjE5OiJSRURJUkVDVF9TQ1JJUFRfVVJJIjtzOjY5OiJodHRwOi8vd3d3LmZlcm13cnQuY29tL25pZXV3cy9sZXplbi9pLTEzOC9tZXRfdmVyc3RhbmRfZW5fdGVhbXNwaXJpdC8iO3M6MTc6IlJFRElSRUNUX1BFUkw1TElCIjtzOjQ5OiIvdXNyL3NoYXJlL2F3c3RhdHMvbGliOi91c3Ivc2hhcmUvYXdzdGF0cy9wbHVnaW5zIjtzOjE1OiJSRURJUkVDVF9TVEFUVVMiO3M6MzoiMjAwIjtzOjk6IlVOSVFVRV9JRCI7czoyNzoiWGF2emNiQWNFdTBXYzdtc1dzQ3JwUUFBQUFVIjtzOjEwOiJTQ1JJUFRfVVJMIjtzOjQ3OiIvbmlldXdzL2xlemVuL2ktMTM4L21ldF92ZXJzdGFuZF9lbl90ZWFtc3Bpcml0LyI7czoxMDoiU0NSSVBUX1VSSSI7czo2OToiaHR0cDovL3d3dy5mZXJtd3J0LmNvbS9uaWV1d3MvbGV6ZW4vaS0xMzgvbWV0X3ZlcnN0YW5kX2VuX3RlYW1zcGlyaXQvIjtzOjg6IlBFUkw1TElCIjtzOjQ5OiIvdXNyL3NoYXJlL2F3c3RhdHMvbGliOi91c3Ivc2hhcmUvYXdzdGF0cy9wbHVnaW5zIjtzOjk6IkhUVFBfSE9TVCI7czoxNToid3d3LmZlcm13cnQuY in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Met verstand en teamspirit | Ferm World Rally Team

Met verstand en teamspirit

Met verstand en teamspirit

René Kuipers en Marcel van Vliet gebruikten hun verstand tijdens de voorlaatste etappe van de Dakar 2014. De coureurs Eurol Veka MAN rally team stelden met een 11e en 13e plaats de posities in het algemeen klassement glansrijk veilig. Teamspirit speelde opnieuw een hoofdrol in de special stage over 350 km tussen El Salvador en La Serena: René trok Marcel op 6 kilometer van de finish los uit een duin.

“Vandaag ben ik vertrokken met maar één doel: de achtste plaats in het algemeen klassement behouden”, verklapt René Kuipers zijn strategie. “We hebben rustig aan gedaan en een probleemloze dag beleefd.” De FERM rijder speelde in het zicht van de finish nog voor wegenwacht door teamgenoot Marcel van Vliet los te trekken uit een duin, wat René Kuipers zes minuten kostte.

Marcel van Vliet blikte eveneens tevreden terug op het voorlaatste avontuur. “Ik heb behoudend gereden. Afgezien van een lekke band en dat akkefietje op één van de laatste duinen kijken we terug op een prima dag.” 

René Kuipers is met de achtste plaats in het algemeen klassement de beste rijder van het team, waarbij Marcel van Vliet volgt op de negende plaats. Gerard de Rooy was vandaag de snelste, maar kon niet genoeg tijd terugwinnen om leider Andrey Karginov te passeren in het algemeen klassement bij de trucks.

In het autoklassement won Stephane Peterhansel zijn 65e Dakar etappe en passeerde daarmee teamgenoot Nani Roma in het algemeen klassement. Naar verluid negeerde Peterhansel hiermee de teamorders. Cyril Despres schreef zijn 33e Dakar dagzege bij, terwijl Marc Coma met een tweede plaats zijn hegemonie bij de motoren onderstreepte.

De etappe van morgen: de laatste kilometers

In de allerlaatste etappe van de Dakar 2014 wachten heuvels vol cactussen op de karavaan. De special stage tussen La Serena en finishplaats Valparaiso is met 157 km kort, maar waakzaamheid is geboden. De enorme voldoening van het uitrijden van de zwaarste rally ter wereld lonkt, maar 'to finish first, first you have to finish’. In het autoklassement wordt de slotetappe beslissend, aangezien leider Stéphane Peterhansel en nummer twee Nani Roma door slechts 26 seconden worden gescheiden...

FERM Dakar fact: TV, race tegen de klok

De Dakar Rally verslaan op de televisie is een constante race tegen de klok. De RTL Dakar redactie (RTL7) in Hilversum krijgt vijf keer per per dag beelden doorgestraald. Van de organisatie, maar ook van het redactieteam rond presentator Allard Kalff en gastreporter Tom Coronel. Vanaf 16.00 uur begint het puzzelen naar een mooie mix tussen de items van Allard en Tom en de beelden van de organisatie. Ondertussen spreken de commentatoren (Frank Weeink, Frank Verhoeven en Rick Winkelman) de eerste items in. Rick Winkelman wacht daarbij de grootste uitdaging: de extra beelden van de trucks (op speciaal verzoek van RTL7) zijn pas beschikbaar om 22:15 uur als de uitzending al is begonnen en vaak de trucks nog over de finish moeten komen.


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: