Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=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 in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Als team naar de finish | Ferm World Rally Team

Als team naar de finish

Als team naar de finish

De twee overgebleven coureurs van het Eurol Veka MAN rally team bedwongen vandaag in elkaars kielzog de Koninginnerit van de Dakar 2014. René Kuipers en Marcel van Vliet vormden vandaag een team tijdens de monstertocht over 605 km. En met succes. Marcel bereikte El Salvador als negende, René als tiende, waarmee beide coureurs hun top 10-positie in het algemeen klassement bevestigden.

Nadat duidelijk werd dat Peter Versluis de handdoek moest werpen zijn René Kuipers en Marcel van Vliet de overgebleven MAN-piloten. In het tweede deel van de reuze-etappe besloten beide coureurs bij elkaar te blijven, wat een fraai plaatje opleverde aan de finish toen beide rallytrucks vlak achter elkaar het bivak binnen stormden.

Marcel van Vliet was na de baaldag van gisteren weer in topvorm. “Ik heb mooi relaxt gereden. Het ging gewoon goed en de truck deed precies wat hij moest doen.” De 9e plaats maakte de comeback van Marcel duidelijk zichtbaar. In het algemeen klassement is hij eveneens 9e. 

“De tocht van vandaag was echt abnormaal lang. Toch liep het super. We hebben nul problemen gehad. Ook niet tijdens de vele kilometers fesh-fesh en stenen. We hebben gewoon lekker doorgereden”, meldde René Kuipers opgelucht. De FERM coureur blijft de best geklasseerde rijder van het team op de 8e plaats.

Gerard de Rooy moest toestaan hoe etappewinnaar Andrey Karginov hem vandaag ook passeerde in het algemeen truckklassement. Bij de auto’s won Orlando Terranova de langste etappe van deze Dakar, terwijl Nani Roma de leiding consolideerde. Marc Coma liet zien waarom hij de beste is bij de motoren door de Koninginnerit te winnen. 

De etappe van morgen: weg van de mist

De finish van de Dakar 2014 is in zicht, maar de zwaarste rally ter wereld is pas over als de laatste special stage is overwonnen. De voorlaatste wedstrijddag start in El Salvador en niet in Copiapo. Een bewuste keuze van de organisatie om de ‘Camanchaca’ te ontlopen, de beruchte mist die afgelopen jaren vaak voor uitstel en zelfs afstel zorgde. Op de route van 349 km is zand de dominante ondergrond, waarbij aan het einde van de twaalfde etappe nog pittige duinen wachten. Een uitgelezen kans om de laatste verschillen te maken.

FERM Dakar fact: de duinen te lijf

In de langste etappe in de historie van de Dakar Rally vormden de duinen van Copiapo de ultieme test. Het verschil tussen boven komen of blijven steken is een kunst op zich. De man achter het stuur moet precies genoeg gas geven: teveel betekent ingraven, te weinig stilvallen. En dat in de juiste versnelling: terugschakelen is stilstaan. De navigator zet de koers uit én ‘leest‘ de samenstelling van de duinen. De monteur bedient een slim bandenaflaatsysteem om snel en precies de bandenspanning aan te kunnen passen op het terrein. Zodra de duinen opdoemen wordt de druk gehalveerd, waardoor de banden nog meer grip leveren. Ondanks alles blijft het beklimmen van duinen een risico: je weet nooit wat aan de andere kant ligt en door de hoge bouw van de truck ligt kantelen altijd op de loer.


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: