Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=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 in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Goede tijden, slechte tijden | Ferm World Rally Team

Goede tijden, slechte tijden

Goede tijden, slechte tijden

René Kuipers gaf het Eurol Veka MAN rally team glans met een 7e plaats in de tiende etappe over 631 km. Marcel van Vliet kende een baaldag en eindigde de special stage tussen Iquique en Antofagasta als 19e. Peter Versluis is op moment van schrijven nog onderweg. De dagzege bij de trucks ging naar Ales Loprais. Gerard de Rooy blijft algemeen nog altijd de beste truckcoureur.

De tiende krachtproef was er één met twee gezichten: ‘s ochtends zware duinen, in het tweede deel vele kilometers fesh-fesh. “Het eerste deel vonden we super moeilijk”, meldde FERM rijder René Kuipers. “We konden twee waypoints niet vinden en zijn daarom opnieuw de duinen in gegaan.” Een juiste keuze, want de 510 MAN nestelde zich halverwege op plaats acht.

Na de tussenstop kon René volop profiteren van zijn WRC-ervaring op de ruige paden die leidden naar de Ark van La Portada, een door de golven uitgehouwen rots die bij Antofagasta als een poort in de zee staat. “De fesh-fesh leek wel oneindig, maar we hebben hard kunnen rijden. De truck deed het geweldig; nul problemen. De zevende plaats doet ons ook goed, maar we zijn er nog niet. Morgen wordt een echte test.” René Kuipers staat na weer een sterk dagresultaat 8e algemeen.

Marcel van Vliet beleefde een baaldag tijdens de tiende special. “Al bij de start stond ik met een lege band door een lekkend ventiel. Later werd ik op een duin geraakt door Martin van den Brink met zijn truck, wat me opnieuw een lekke band opleverde.” Door het hoofd koel te houden rolde er toch nog een 19e plaats uit. “Toch is dit absoluut een dag om snel te vergeten.” Marcel van Vliet staat nu 9e algemeen

Nasser Al-Attiyah won zijn tweede etappe, maar Nani Roma blijft aan de leiding bij de auto’s. Joan Barreda schreef zijn vierde dagzege bij. Leider bij de motorfietsen blijft Marc Coma.  

Etappe van morgen: de Koninginnerit

De special stage tussen Antofagasta en El Salvador betekent vrijwel zeker bijltjesdag. In de lange etappe over 605 kilometer krijgen de coureurs alle moeilijkheden van de Atacama woestijn voor de kiezen. Mijnweggetjes moeten worden overwonnen, net als vele rivieren en uiteraard de woeste duinen in het hart van Copiapo. De organisatie noemt deze elfde etappe ‘de Koninginnenrit’ van de Dakar 2014. En dat is niet voor niets.

FERM Dakar fact: de TV-nomaden

De freelance cameramensen vertolken een bijzondere rol binnen de TV-crews. Vijf TV-auto’s met cameraman en chauffeur zijn 15 dagen lang zelfstandig op weg naar het ultieme shot. “We filmen in het hart van de special stage, wat betekent dat we ons al een halve dag eerder positioneren op de proef van de volgende dag”, vertelt Eric Falaizeau, bezig aan zijn 18e Dakar. “Zodra we de beelden van de leiders hebben, stralen we ze naar een helikopter en stappen in de auto op weg naar de volgende proef.” Vrijwel altijd is dat de weg die ook de wedstrijdrijders moeten overwinnen. “We rijden dus onze eigen Dakar. En dat maakt het interessant”, aldus collega-cameraman Christophe Trarieux. “De relatie met mijn chauffeur is daarom heel belangrijk. Als we vast komen zitten, zijn we zeker te laat. Dat betekent ook dat ik niet alleen de camera bedien, maar ook navigator ben.”


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: