Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=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 in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Verslag 6e etappe | Ferm World Rally Team

Verslag 6e etappe

Verslag 6e etappe

De Dakar Rally werd vandaag opgeschrikt door de dood van motorrijder Eric Palante en twee Argentijnse journalisten. Deze gebeurtenis overschaduwde de overwinning van het door Ferm ondersteunde Eurol Veka MAN rally team in deze zesde etappe. Peter Versluis bleef Andrey Karginov 1.11 min. voor, terwijl Marcel van Vliet als derde finishte. Ferm rijder René Kuipers eindigde als twaalfde in de rit tussen Tucuman en Salta over 156 km.

De laatste special stage voor de rustdag leverde weinig problemen op voor het trio in hun rode rallytrucks, afgezien van drie gesneuvelde voorruiten laaghangende takken. Peter Versluis pakte na de winst in de slotetappe van 2013 vandaag zijn tweede dagzege. “Ik ben tevreden over vandaag. Het liep lekker. Ik had wel graag meer verschil willen maken met de concurrentie.” Peter Versluis staat 21e in het algemeen klassement.

Marcel van Vliet schreef zijn 3e podiumfinish van deze Dakar toe. “Afgezien van 1 of 2 momentjes was het een soepele rit. Ik ben tevreden met mijn derde plaats.” In het algemeen klassement is Marcel van Vliet terug te vinden op een 8e positie.

Ferm coureur René Kuipers besefte dat vandaag meer te verliezen was dan te winnen. “We hebben een mooi tempo gereden en geen risico’s genomen. Ik ben blij dat we de rustdag zonder kleerscheuren hebben bereikt”, aldus de Twentenaar, die als 9e is geklasseerd bij de trucks.  

De etappe van overmorgen: rondje om de kerk

Na de rustdag wacht de deelnemers een afwisselende etappe over 500 kilometer die start en finisht in Salta. Wie hier wil scoren zal zich snel moeten kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden, want ruige wegen met grove stenen worden tijdens dit ‘rondje om de kerk’ afgewisseld met tientallen kilometers over een zoutvlakte waar de hoogste snelheden van de hele Dakar kunnen worden gereden. Dit alles op 3500 meter hoogte. 

FERM Dakar fact: rustdag, de drukste dag

Voor de rijders en de navigatoren staat de rustdag voor het opnieuw opladen van de accu door een gezonde portie nachtrust, een goede massage en gezonde voeding. Van luieren alleen is geen sprake, want de navigatoren stoppen ook nu de nodige uren in het perfectioneren van het roadbook. Heel veel coureurs zijn bovendien in de weer met het geven van interviews en het ontvangen van sponsoren, relaties of familieleden. Voor één categorie Dakaristen is de rustdag de drukste dag van de rally: de monteurs. Tijdens de adempauze voor de equipes en materieel werken zij dag en nacht om de motoren, auto’s en trucks weer in topvorm te brengen voor de loodzware tweede week.


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: