Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=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 in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Toeslaan in de zwaarste etappe | Ferm World Rally Team

Toeslaan in de zwaarste etappe

Toeslaan in de zwaarste etappe

In de zwaarste dag tot nu toe van de Dakar Rally 2014 was het aan René Kuipers om de eer van het Eurol Veka MAN rally team hoog te houden. In de vijfde etappe in twee bedrijven tussen Chilecito en Tucuman haalde de Ferm rijder het beste in zichzelf naar boven met een vijfde plaats als beloning. René Kuipers gaf ruim 28 minuten toe op winnaar bij de trucks Dmitry Sotnikov. 

“Het was zó zwaar, maar ik had het gevoel dat ik vandaag m’n slag moest slaan. En dat is gelukt”, vertelde een vermoeide, maar zeer tevreden René Kuipers vanaf de finishlijn. “In het eerste deel van de etappe hebben we een lekke band gehad, die we na de finish van de eerste helft konden wisselen.” Met zijn beste dagklassering ooit bij de trucks stijgt René Kuipers naar de 10e plaats in het algemeen klassement.

Peter Versluis reed naar een knappe 10e plaats in de slopende voorlaatste etappe voor de rustdag. “Het was vandaag heel zwaar, maar het liep eigenlijk wel lekker. Op een haperend bandenaflaatsysteem na, waardoor we veel tijd zijn verloren.” Met zijn tweede top 10-finish op rij kruipt Peter richting de top 20 van het algemeen klassement.

Voor Marcel van Vliet begon de dag voortvarend, maar na CP3 zorgde een technisch probleem voor meer dan een uur tijdverlies. Door het tweede deel van de etappe volle bak te rijden wist Marcel het tijdverlies nog te beperken. Het slotoffensief kon niet voorkomen dat hij zijn tweede plaats in het algemeen klassement prijs moest geven.

Bij de auto’s bouwde leider Nani Roma zijn voorsprong uit, terwijl Marc Coma met overmacht de etappe won en zo de leiding greep bij de motoren.

De etappe van morgen: op weg naar de rustdag

Kort maar krachtig. De zesde special stage tussen Tucuman en Salta is met 156 km betrekkelijk kort en loopt voor een deel over de hernieuwde 'Ruta 40' richting het hart van één van de mooiste Argentijnse landschappen. Grote verschillen zullen niet worden gemaakt, maar uiteraard ligt er wel een etappezege voor het grijpen. Na de verbindingsroute en de klassementsproef begint voor de rijders en teams de welverdiende rustdag.

FERM fact: data communicatie

Dakar uitvinder Thierry Sabine vond dat hij zijn rijders niet aan het lot over kon laten in de woestijn. Hij richtte een aparte firma op om de datacommunicatie te verzorgen. In 2014 is diezelfde firma nog steeds verantwoordelijk. Zij zijn de uitvinders van Iritrack, het GPS-locatiesysteem waarmee live de positie van iedere deelnemer kan worden bepaald. Dit jaar is de derde generatie van Iritrack in gebruik genomen waarmee op een tablet met vijf meter nauwkeurigheid de locatie van de deelnemers kan worden bepaald. De club van whizzkids verzorgt ook de radio-, internet- en telefoonverbindingen voor de organisatie, zowel tussen de 50 organisatievoertuigen in Zuid-Amerika als tussen de hoofdkwartieren in Zuid-Amerika en Parijs. Om dit alles mogelijk te maken zijn 600 Iritracks units,  50 satelliet-telefoons en 25 draagbare satellietschotels in gebruik.


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: