Warning: file_put_contents(update): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 12

Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 13

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17

Warning: file_get_contents(http://www.cmsupdate.3wmedia.nl/controllers/cms_update_check.controller.php?info=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 in /var/www/vhosts/fermwrt.com/httpdocs/includes/Site.info.php on line 17
Nieuws - Nederland aan kop bij de trucks | Ferm World Rally Team

Nederland aan kop bij de trucks

Nederland aan kop bij de trucks

Nederland aan kop bij de trucks

De rit van San Rafael naar San Juan ontwikkelde zich tot een regelrechte slijtageslag. Van mechanische pech tot en met auto’s en trucks die van duinen rolden. Het Eurol Veka MAN rallyteam hield zich perfect staande in deze eerste zware test, met Marcel van Vliet voorop. De routinier finishte vandaag als tweede bij de trucks en neemt de leiding over in het algemeen klassement.

De proef over 400 kilometer kende een bloedsnelle opening, maar de grande finale vormden de beproeving de duinen van Nihuil. Marcel van Vliet bevestigde opnieuw zijn bloedvorm door na het brons van gisteren nu de tweede plaats te grijpen op 1.49 min. achter winnaar Anton Shibalov.

“Ik ben lange tijd in gevecht geweest met Ayrat Mardeev en Gerard de Rooy. We hebben gevochten als jonge honden”, meldde Marcel van Vliet met pretoogjes. Omdat Mardeev crashte, neemt Marcel van Vliet de leiding over bij de trucks. Hij heeft een voorsprong van 4.55 min. op de Rus Shibalov. Het is ook nog mogelijk dat Gerard de Rooy  morgen als leider mag starten, omdat de Brabander Mardeev bijstond na zijn crash en mogelijk tijd terugkrijgt van de organisatie.

René Kuipers overleefde de eerste slijtageslag met een knappe elfde plaats, maar was niet tevreden over het verloop van de etappe. “De motor raakte oververhit, dus heb ik me in moeten houden en veel tijd verloren”, aldus de Ferm rijder. “Wat absoluut gezegd moet worden is dat Moi Torrallardona (navigator, red.) fantastisch heeft genavigeerd in de duinen.” 

Peter Versluis kreeg opnieuw technische pech voor zijn kiezen. Zijn truck kampte met problemen aan het elektronisch systeem waardoor de vrachtwagen af en toe spontaan stilviel en Peter opnieuw met veel tijdverlies aan de finish arriveerde.

Ook bij de auto’s en de motoren was de ravage groot. Dakar legende Stephane Peterhansel bleef uit de problemen en greep zijn eerste etappezege van 2014 bij de auto’s, terwijl de Brit Sam Sunderland toesloeg in de motorcategorie.

De etappe van morgen: op naar de Andes

De derde etappe zal een hoogtepunt zijn, letterlijk. In de rit van San Rafael naar San Juan verkeren de Dakaristen in de buurt van de Aconcagua, liefst 6.962 meter hoog en daarmee de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Mens en machine zullen de ijle lucht van de Andes gaan voelen. De motoren en quads rijden een andere route (373 km) dan de auto’s en trucks (301 km), buiten kijf staat dat het zwaar wordt.

FERM fact: jong & oud

Leeftijd speelt geen rol in de Dakar Rally. Iedereen die zich herkent in de droom van grondlegger Thierry Sabine is welkom in de heftigste woestijnrally ter wereld. Ook als je nog een puber bent, zoals de Argentijn Jeremias Gonzalez Ferioli, die 13 december 18 jaar werd en nu met een quad zijn droom leeft. Niet veel ouder was Robert van Pelt toen hij vorig jaar als 18-jarige als allerjongste deelnemer ooit op zijn motor de finish haalde van de zwaarste rally ter wereld. Dit jaar is Van Pelt junior opnieuw van de partij. Aan de andere kant van het spectrum staat de Japanse Dakar-veteraan Yoshimasa Sugawara. De levende legende is inmiddels 72 jaar en is in een truck begonnen aan zijn 31ste (!) Dakar Rally. 

 Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: