Drama treft Dennis Kuipers in zicht van puntenfinish

Drama treft Dennis Kuipers in zicht van puntenfinish

Dennis Kuipers leek in de WK-rally van Portugal op weg naar een sterke zevende plaats in zijn eerste WRC-wedstrijd in meer dan een jaar. Aan de start van de laatste beproeving sloeg het echter het drama toe: zijn auto wilde met geen mogelijk aanslaan.

Samen met zijn Belgische navigator Robin Buysmans greep Dennis met beide handen de kans die hem door het Qatar World Rally Team werd geboden. De Twentse rallyrijder combineerde snelheid en tactiek in zijn eerste WRC-wedstrijd sinds de Rally van Portugal 2012. 

 Het Nederlandse-Belgische duo meldde zich vanaf het begin in de top 10, om aan het eind van de tweede dag al ruim voldoende marge te hebben opgebouwd op de nummer acht. “Vandaag hadden we maar één doel: die zevende plaats veiligstellen. Het hele weekend geeft de auto geen slag verkeerd en dan overkomt ons dit”, meldt een teleurgestelde Dennis Kuipers.

“Ik baal voor mezelf, maar nog meer voor het team. Robin en ik hadden het Qatar World Rally Team zo graag willen bedanken met WK-punten. Toch nemen we ook veel positiefs mee uit Portugal: we lagen op koers voor een goed resultaat en het was een feest om terug te zijn in het WRC en om samen te mogen werken met M-Sport en Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah.”


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: