René Kuipers met negende plaats beste debutant bij vrachtwagens

René Kuipers met negende plaats beste debutant bij vrachtwagens

René Kuipers heeft zijn eerste Dakar Rally met een vrachtwagen volbracht met een negende plaats in het algemeen klassement. De Twentenaar is hiermee de best geklasseerde debutant in een vrachtwagen. “Man, ik ben zo blij dat ik hier nu sta“, vertelde de coureur van Team de Rooy kort na de finish. “Ik vermoedde dat een vrachtwagen mij wel zou liggen, maar dat alles dan ook op z’n plaats valt voelt fantastisch. Dit smaakt absoluut naar meer.”

De laatste special van de Dakar Rally was er één in twee bedrijven. Eerst 117 kilometer van La Serena tot bijna in Santiago en vervolgens nog 11 kilometer door het hart van de Chileense hoofdstad. De tienduizenden knotsgekke Chilenen genoten massaal én met volle teugen. 

René Kuipers reed vandaag met zijn verstand. De slotetappe stond in het teken van het thuisbrengen van de top 10-positie. “De route van vandaag ging over zeer smalle wegen en langs gevaarlijke afgronden, eigenlijk niet geschikt voor vrachtwagens.” In dat eerste deel van de rit hielp de Twentenaar onderweg Martin van den Brink weer op de wielen, nadat de collega truckcoureur op z’n kant was gegaan. 

Tijdens de showproef door de straten van Santiago maakte de steun van de fans grote indruk op de coureur uit Ambt-Delden. “Het is hier een gekkenhuis. Echt prachtig om mee te maken. Ik heb sowieso een geweldige Dakar gehad. Ook dankzij Moi (Torrallardona, navigator, red.) en Peter (van Eerd, monteur, red.) en Team de Rooy. De negende plaats is het resultaat van teamwork, want een Dakar rijd je als coureur niet alleen."


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: