René Kuipers neemt lastige hindernis zonder echte problemen

René Kuipers neemt lastige hindernis zonder echte problemen

De Dakar Rally toont langzaam maar zeker haar ware aard. Tijdens de special stage van Pisco naar Nazca werden de stuurmanskunsten van René Kuipers serieus op de proef gesteld. De Twentse coureur van Team de Rooy sloeg zich zonder grote problemen door de duinen en de technische wegen om uiteindelijk als 16de te finishen. De allersnelste was opnieuw teamgenoot Gerard de Rooy.

De derde etappe over 243 kilometer opende met wat de Zuid-Amerikanen een ‘erg’ noemen: een kilometerslange opéénvolging van duinen, in dit geval ruim 55 kilometer. Net over de helft van de etappe moest de karavaan opnieuw 10 kilometer lastige duinen zien te overwinnen. 

“Het was niet makkelijk vandaag. We hebben twee keer vast gestaan, maar afgezien daarvan ging het goed”, vertelt René Kuipers. Onderweg heeft de coureur uit Ambt-Delden ook een kwartier assistentie verleend aan teamgenoot Hans Stacey, die was stilgevallen met een verstopt brandstoffilter.

Na drie etappes staat staan René Kuipers, navigator Moi Torrallardona en monteur Peter van Eerd op de twaalfde plaats in het algemeen klassement op ruim een uur en kwartier van leider Gerard de Rooy. De kopman van Team de Rooy won vandaag zijn derde etappe op rij. Morgen wacht een special stage van 288 kilometer tussen Nazca en Arequipa met vrijwel alleen duinen.Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: