Dennis Kuipers bekroont rentree met 7de plaats

Dennis Kuipers bekroont rentree met 7de plaats

Na drie rally’s afwezigheid heeft Dennis Kuipers een geslaagde terugkeer gemaakt in het wereldkampioenschap rally’s. In een ongekend zware Rally van Portugal reed de rallyrijder naar een zevende plaats met zijn Belgische navigator Robin Buysmans en scoorde weer WK-punten.

In de vierde WRC-rally van 2012 nam Dennis Kuipers voor het eerst dit jaar plaats in de Ford Fiesta WRC van M-Sport. De lange pauze verhinderde hem niet om zich vanaf de eerste dag in de top 10 te melden. 

De Nederlander kreeg bij zijn WRC-rentree te maken met barre omstandigheden: hevige regenbuien op de tweede dag veranderden de gravelwegen in rivieren van modder, waarbij mistbanken het rallyrijden nog lastiger maakten. “De omstandigheden waren ongelooflijk. Het was al een uitdaging om de auto überhaupt op de weg te houden”, vertelde Dennis Kuipers na de ochtendproeven. Niet veel later besloot de organisatie de middagproeven af te lasten uit veiligheidsoverwegingen.

De rijder van FERM begon zaterdag als achtste algemeen en wist gedurende de dag met snelle tijden op te stomen naar de zevende positie. Dennis Kuipers trok de goede lijn door op de laatste dag, daarbij optimaal profiterend van zijn goede bandenkeuze, en verdedigde de zevende plaats tot en met de laatste proef, ondanks druk van de concurrentie. 

“Een zevende plaats is op zich al een prachtig resultaat. Het feit dat ik sinds november geen WK-rally meer heb gereden, maakt het extra bijzonder”, aldus een blije Dennis Kuipers, die zes punten mocht bijschrijven voor het rijderskampioenschap. “Complimenten ook voor Robin. Hij heeft een prima job geleverd.”

De Belgische navigator hield aan zijn eerste WK-rally naast Dennis Kuipers ook zes WK-punten over voor het navigatorkampioenschap. “Het was een heel avontuur, maar we zijn koel gebleven”, concludeerde Robin Buysmans tevreden na zijn derde WRC-rally ooit.

Het blijft voor Dennis Kuipers voorlopig bij dit eenmalige optreden in het WRC. “Ik wil M-Sport bedanken voor hun inzet en de kans die ze me hebben geboden. Ik zou dolgraag meer rally’s rijden, maar nog niets is zeker. Ik hoop dat deze zevende plaats potentiële sponsors enthousiast maakt.”


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: