Dennis Kuipers zet WK-ervaring om in overwinning

Dennis Kuipers zet WK-ervaring om in overwinning

Dennis Kuipers heeft de Tank S Rally gewonnen door op 16 van de 19 klassementsproeven de snelste tijd te rijden. De rallyrijder uit Borne benutte zo optimaal zijn WK-ervaring tijdens de seizoensopener van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Samen met navigator Robin Buysmans bouwde Dennis Kuipers aan een riante marge van 1 minuut 20 op Bernhard ten Brinke.

Vanaf de eerste proef op vrijdagavond grepen de puzzelstukken in elkaar voor het Nederlands-Belgische duo. In vijf proeven werd vier keer de snelste tijd genoteerd met de FERM Subaru Impreza S14 WRC, wat resulteerde in een voorsprong op de nummer twee van bijna zestien tellen. “Vooral over het feit dat de snelheid er meteen was, ben ik erg tevreden”, benadrukt Dennis Kuipers.

Op de lange slotdag gingen Kuipers en Buysmans in hetzelfde tempo door op de karakteristieke dijkproeven in Flevoland en de kop van Overijssel. “Ik kwam om wedstrijdritme op te doen en om de samenwerking met Robin te perfectioneren. En dat is prima geslaagd.” 

Na de podiumceremonie inclusief champagnedouche keek ook Robin Buysmans tevreden terug op zijn wedstrijddebuut bij FERM. “We hebben het tempo neergelegd wat nodig was om te winnen. Ik ben blij met hoe het ons is vergaan.” Dennis Kuipers vult aan: “We hebben een foutloze rally gereden. De Tank S Rally is in alle opzichten een goede wedstrijd geweest.”

De zege in de sterk bezette NK-wedstrijd sterkt de Nederlandse WK-rijder op weg naar zijn eerste WK-rally van 2012: de Vodafone Rally van Portugal. Van 29 maart tot 1 april delen Dennis Kuipers en Robin Buysmans een Ford Fiesta WRC van het M-Sport Ford World Rally Team.


Fotogalerij:

Video:

Nieuwsbrief: